Csak amerikaik lehetnek világsztárok? Erre a tévhitre számos európai zenész és énekes rácáfolt. Adele, David Guetta, csak néhány név ízelítőnek.

Európai csillagokból világsztárokká

Cikksorozatunk első részében olyan európai előadókról lesz szó, akiknek nagyon jól megy mostanában a szekerük, és világszerte hatalmas sikereket értek el.

Adele

A britek aranytorkú dívája, kevesebb, mint ötéves pályafutása alatt nyolc Grammy-díjat nyert, ebből hatotot az idei, 2012-es díjátadón. Eddig megjelent két albuma igazi világsiker lett több rekordot is megdöntve. Rolling in the deep, Someone like you, Set fire to the rain, Hometown glory, csakhogy néhányat említsünk meg a legismertebb dalai közül. Adele jelenleg első gyerekével várandós, és minden idejét a kismamaságra fordítja.

h i r d e t é s

 

Inna

A románok üdövskéje, 2008-ban robbant be a világ élbolyába Hot című slágerével. Siekrei azóta sem lankadtak, és egyre csak bombázza a slágerlistákat újabb és újabb slágereivel.

Taio Cruz

Egy újabb brit, ráadásul egy igazi csodagyerek. Első világsiker fele lendítő dala a Break your heart volt, de az igazi világsláger a Dynamite lett, ami szó szerint berobbantotta őt a világ élvonalában. Taio nem lett egyslágeres előadó, dolgozott már Travis McCoy-jal is és az ausztárok pop hercegnőjével, Kylie Minouge-gal is.

David Guetta

A francia csodagyerek, ami az ő kezemunkája alól kerül ki, az csak világsláger lehet: Love is gone, The world is mine, Sexy Chick, Titanium, és folytathatnánk. David Guetta bulikban kezdte a dj-skedést, és fokozatosan jött az ismertség, majd a világsiker. Pályafutása alatt nyert már Grammy-díjat, és választották már a világ legjobb dj-jének is.

Muse

1997-ben alakult (Rocket Baby Dolls néven), tagjai Matthew Bellamy, Christopher Wolstenholme és Dominic Howard. Szerepeltek már együtt a Red Hot Chili Peppersel és a Foo Fightersel is, azonban a nagyvilág számára akkor váltak igazán ismertté, mikor egyik daluk, a Supermassive Black Hole bekerült az Alkonyat filmzenéi közé. Sikerük azóta is töretlen, sorra adják a teltházas koncerteket.

Jessie J

Karrierje kezdetén csak zeneszerzőként dolgozott. Olyan előadóknak írt dalokat, mint Miley Cyrus, vagy Chris Brown. Debütáló dala 2010 novemberében jelent meg. Az igazi világsikert a Price tag hozta meg, amelyet még mai nap is előszeretettel játszanak a rádiók. Ugyancsak az ő nevéhez fűződnek: Who's Laughing now, Domino és a Laserlight című slágerer is.

Cher Lloyd

A 2010-es brit X-Faktor egyik felfedezettje. A tehetségkutató válogatóján, már sejteni lehetett, hogy nemzetközi karrier vár rá, hiszen sajátos módon adta elő Keri Hilson Turn my swag on című slágerét. Egészen a negyedik helyig menetelt. Debütáló dalának nem jósoltak nagy sikert, mégis number one lett Nagy Britanniában, és Európa számos országában top 10-es dal lett. Idén jelent meg a Want U Back című slágere, ami meghozta a nagy áttörést és a világ valamennyi slágerlistáján előkelő helyezést ért el, néhol még a listavezetést is kiérdemelte.

Alexandra Stan

A románok legújabb üdvöskéje. Alexandra 2008-ban még pincénőként dolgozott, és talán nem is gondolta volna, hogy ma már a világ szinte minden szegletén ismerni fogják. Debütáló slágere a Lollipop volt, de az ezt követő Mr. Saxobeat igazi nyári himnusz lett, és a világ valamennyi slágerlistáján top10-es lett, sőt Európa szerte szinte minden toplistát uralt. A román előadók közül ő volt a harmadik, női előadók közül első, akinek dala felkerült a Billboard Hot 100 listájára. Alexandra azóta sem tétlenkedik, idén nyáron is megjelentetett egy bombaslágert.

One Direction

Végül, de nem utolsó sorban öt srác, névszerint: Harold Edward Styles, Zayn Jawaad Malik, Niall James Horan, Liam James Payne, Louis William Tomlinson 2010-ben külön jelentkeztek a brit X-Faktorba. A mentorok felajánlották, hogy közösen folytathatják a versenyt. A fiúk akkor bármit megtettek volna azért, hogy sikeresek legyenek. Mindennek beérett a güymölcse és a fiúk One Direction néven futva a mai bandák egyik legnagyobbja lett. Folyamatosan gyártják a slágereket, de eddig a What makes you beautiful ütött a legnagyobbat.
89 hozzászólás