♣♥Sztárok♥♣

Sztárokról a legfrissebb hírek!Első Kézből!:)

sztárok
Feedek
Megosztás
HTML

HTML

Harry Potter kalandjai — számokban

2011. aug 10.

Kedvenc varázslóink 10 éven át szórakoztattak minket, de most minden véget ért. A befejező résszel együtt Harryék is elbúcsúztak tőlünk, úgyhogy itt az ideje, hogy átnézzünk néhány érdekes információt a filmsorozattal kapcsolatban.

Harry Potter kalandjai — számokban

 

A Harry Potter sikersorozat befejező része igazán nagy bevételt hozott a moziknak egész bolygónkon. A sikeres filmsorozattól elbúcsúzván nézzünk meg néhány számot, mely a filmet jellemezte az elmúlt évek során.

9 év, 7 hónap és 29 nap: ennyi idő telt el az első, Harry Potter és a bölcsek köve, illetve az utolsó, Harry Potter és a halál ereklyéi 2., fantasy műfajú alkotások között. 2001. november 16-án kezdődött a bemutató rész vetítése, amely három Oscar-díjat is azonnal megnyert. (A második és a hetedik rész első fele kettő-kettővel, míg a harmadik és a negyedik egy-egy díjjal büszkélkedhet.) Harry sorsának alakulása pedig tíz évvel később, 2011. július 15-én zárult le a mozikban.

Az első hét részért – a Halál ereklyéi második felvonását nem beleszámítva – a világ minden jegypénztára összesen nem kevesebb mint 6,37 milliárd dollárt szedett be. A Bölcsek köve, a Titkok kamrája, az Azkabani fogoly és a Tűz serlege bevételei a bemutató hétvégéjén külön-külön 80 és 100 millió dollár között mozogtak, azonban valamiért a negyedik és az ötödik alkotásra nem volt olyan nagy az érdeklődés: ezek kevesebb mint 80 millió dollárnyi sikert hoztak. A Halál ereklyéi első részével azonban óriásit ugrott a nézettség, ezzel együtt a befolyó pénzösszeg is, így egészen 125 millió dollárral lettek gazdagabbak a film közreműködői. Ismételten, ezek a számok csupán a filmek vetítésének első hétvégéjére vonatkoznak; az összesített adat a 6,37 milliárd dollár.

Talán megdöbbentőnek tűnik, de igaz: mind a nyolc kalandos film összesen 19 órán és 41 percen át szórakoztatott minket. Ezek közül a leghosszabb a Titkok kamrája a maga 155 percével, a legrövidebb pedig a Halál ereklyéi második része 131 perces hosszal.

Természetesen most, a fantasysorozat vége után sem áll meg egyik – idő közben felnőtt – szereplő élete sem. Jelenleg Tom Felton az, aki a legtöbb filmen dolgozik, utána következik Rupert Grint, azután Emma Watson, és végül a főszereplő Harry Pottert alakító Daniel Radcliffe (akinek utolsó helye annak tudható be, hogy a filmezésen kívül színdarabokban is vállal szerepeket). Biztos, hogy még rengeteg szerepben láthatjuk őket, és kívánjuk is nekik a legjobbakat. Mindenesetre egy dolog biztos: köszönettel tartozunk az írónőnek, a szereplőknek és a háttérben tevékenykedő összes dolgozónak is, hiszen nélkülük nem jöhetett volna létre ez a tíz éven át tartó sikersorozat.

2 hozzászólás

Emma Watson az Oxfordon fog tanulni

2011. jún 10.

Emma Watson az Oxfordi Egyetemen folytatja tanulmányait, miután korábban otthagyta a Brown Egyetemet.

 

Emma Watson az Oxfordon fog tanulni

 

 

A Harry Potter sztárja nemrég iratkozott ki az amerikai Brown egyetemről, mivel társai csúfolták a filmben alakított szerepe miatt. A színésznő azonban egyáltalán nem adja fel: ősztől az Oxfordra fog járni, és folytatja tanulmányait.

 

Emma egy korábbi nyilatkozatában elmondta, szeretne egy kis időt szakítani magára, hogy teljes odafigyeléssel vegyen részt a Harry Potter utolsó részének munkálataiban, ezért a július 14-i premier után a tanulásra fog összpontosítani.

 

Szóvivője szerint az is elképzelhető, hogy a színésznő visszamegy a Brownra, de mivel Watson korábban Oxfordshire-ban élt, így otthonosabb lenne számára az Oxford falai között

 

 

 

 

 

 

 

1 hozzászólás

Újabb előzetes jelent meg a Harry Potterből

2011. jún 9.

Egyre gyorsabban telnek a napok s az éjszakák, és hamarosan megjelenik a kedvenc varázslófiúnk kalandjának utolsó része - mégpedig a mozik vásznain.

 

Újabb előzetes jelent meg a Harry Potterből

 

 

Már mindenki megnézheti a Harry Potter és a Halál Ereklyéi – 2. rész című film legújabb előzetesét, melyben természetesen a középpontban a három főszereplő, Harry (Daniel Radcliffe), Hermione (Emma Watson) és Ron (Rupert Grint) áll. A videó leginkább egy összefoglaló kisfilm lenne, melyben a szereplőket kikérdezik a filmben szerzett tapasztalatukról, élményükről.

 

Az epikus fináléban a varázsvilágban a jó és a gonosz harca egyre jobban kiéleződik, s mindenkit egyre jobban hajt a bosszúvágy. A tét soha nem volt még ennél nagyobb, és senki sincs biztonságban. Közben Harryék megpróbálnak felkészülni a végső leszámolásra Lord Voldemort (Ralph Fiennes) ellen.

 

 

 

 
   

 

 

 

 

 

 

1 hozzászólás

Íme a Harry Potter utolsó részének előzetese

2011. máj 3.

Pár napja jelent meg a régóta várt finálé előzetese, amely kettőpercnyi izgalmmal szolgál kedvenc varázslóink kalandjaiból.

 

Íme a Harry Potter utolsó részének előzetese

 

 

A Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2. részének premierjét július 15-re tűzték ki az Államokban – amihez képest a magyar bemutató körülbelül egy hetet csúszik –, de már is megérkezett a film rövid előzetese.

 

A befejezésben Harryéknek az utolsó horcruxokat kell megtalálniuk, amelyekhez először be kell törniük a Gringottsba, a varázsvilág szigorúan őrzött bankjába, végül pedig vissza kell térniük a régi varázsiskolájukba, a Roxfortba, hogy véget vethessenek az ottani állapotokban. Ez elvezet a végső csatához, amelyben a sebhelyes homlokúnak esélye nyílik, hogy legyőzze Voldemortot.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 hozzászólás